WIELERBOND VLAANDEREN

AFDELING OOST-VLAANDEREN

Button Strandlaan 3bis 9000 Gent

MELDINGEN COMMISSIE CYCLOBAL

8/02/2015

Finale Beker van Vlaanderen Elite 2016

 

de cyclobalploegen van KWC Sport na Arbeid Gent zijn er in Beverlo-Beringen niet in geslaagd de opvolging te verzekeren van hun clubgenoten Christoph Baudu-Peter Martens die 3 maal na elkaar de Beker wisten te veroveren.

 

Het was de limburgse thuisploeg Brecht Damen - Niels Dirikx die met de bloemen ging lopen.  De gentse teams legden nochtans beslag op het tweede en derde schavotje maar waren nooit in de running voor de Bekerzege.

 

Dimitri Covent, met reservespeler en neef Géry Covent, begon slecht met een verrassende 4-5 nederlaag tegen hun club genoten Anthony Broeckhove-Arnak Mkhitaryan.   Beide Covent's wisten zich in het verdere tornooiverloop mooi te herpakken met weliswaar een ruim 1-7 verlies tegen Beringen maar winst tegen Genk (2-1) en Ieper (5-1).

Anthony en Arno daarentegen zakten na die verrassende zege verder weg met zelfs puntenverlies tegen Ieper en  Genk waardoor ze de zilveren medaille aan hun clubgenoten moesten laten.

 

1. Brecht Damen-Niels Dirikx                            Zw.G.Beringen

2.Dimitri en Géry Covent                                   SNA Gent 1

3.Anthony Broeckhove-Arnak Mkhitaryan    SNA 2

4. Marc Snoks - Koen Uitterhaegen                 Genk 68

5.Ruben Deraedt - Bram Lambrecht                    Ieper

2/02/2015

Winst voor SNA in Beker van Vlaanderen Jeugd

 

Het was al een drietal jaar geleden dat cyclobalclub KWC Sport na Arbeid Gent vzw nog eens een overwinning in de Beker van Vlaanderen Jeugd in haar statistieken mocht inschrijven.

 

Maar in de categorie Miniemen of Jeugd C wisten Isaac Blanchet en Niels Oosterlinck deze leegte in eigen zaal op te vullen door winst tegen de Limburgse ploegen uit Genk en Beringen !

Alhoewel de gentenaars niet als favorieten genoteerd stonden wonnen ze vrij gemakkelijk tegen hun clubgenoten Victor Heirbrant en Wout Oosterlinck (3-0), tegen Genk 5 (4-0),             Beringen 8 (nipte 4-3).  Maar in de finalewedstrijd tegen Debackere-Gregoryan (Beringen 7) liep het formidabel met aan de rust al een riante 4-0 voorsprong.  Die werd in de tweede helft niet meer uit handen gegeven met een 5-1 zege als eindresultaat.

 

Hun clubgenoten Heirbrant-Oosterlinck kenden tegen Beringen 8 de nodige tegensla'g maar herpakten zich sterk door een 2-2  gelijkspel   tegen Genk 5


Internationaal Tornooi Kunstwielrijden te Heerlen (NED)


Op zaterdag 30 januari vond in nederland te Heerlen het eerste 

internationale tornooi kunstwielrijden van 2016 plaats.

Bij de jeugd veel nieuw bloed die voor de eerste maal een wedstrijd reden.

Bij de scholieren meisjes D (leeftijd tussen 5 & 8 jaar) maakte Eva van Engelen 

haar debuut en bij de jongens D respectievelijk Loic Vandecasteele, 

Yorbe Van Heule en Eliat van Engelen, allen van SNA, die ook in die volgorde eindigden.


Bij de scholieren meisjes C won Louka Geens voor haar clubgenote Kira Lootens (SNA).

Bij de scholieren meisjes B won Nisrine Sayed van WAS voor 2 duitse deelneemsters.

Ook haar zus Jasmine Sayed (WAS) won haar reeks bij de scholieren meisjes A voor 

2 duitse deelneemsters.


Bij de junioren meisjes werd Larissa Vandorpe (SNA) derde na 2 nederlandse deelneemsters.

Bij de mannen werd Lorenzo Vandorpe (SNA) derde na een zwitser en een italiaan.

En bij de vrouwen werd Tatika Bovendaerde (WAS) eveneens derde na 2 duitse deelneemsters.


Volgende afspraak is de eerste ronde van het Belgisch kampioenschap 2016 

te Merelbeke in sporthal Ter Wallen.  iedereen welkom en de inkom is gratis.

10/11/2015

geslaagde Ereprijs Roger Bondue in Kunstwielrijden

 

met de 36° uitgave van het internationale Kunstwielrijderstornooi om de Ereprijs Roger Bondue mocht KWC Sport na Arbeid Gent  meteen de beste organisatie in haar bestaan noteren.

 

Niet minder dan 37 starts met deelnemers uit Nederland, Italië, Duitsland en natuurlijk de twee gentse clubs SNA Gent en WAS Wondelgem maar bovenal de deelname van de 4-voudige wereldkampioene dames individueel Corinna Biethan  (Mörfelden)en de kersverse europese jeugdkampioenen duo-rijden Friedla-Oerter (Siegen) zorgden voor een zwaar programma.  Waren de hoogste podiumplaatsen in de diverse reeksen vooral buitenlands getint, toch mocht SNA Gent twee winnaars in haar rangen vieren.  Bij de Meisjes Scholieren C behaalde de belgische kampioene Louka Geens (SNA Gent) een mooie overwinning en benaderde met 30.00pt haar persoonlijk rekord. 

De grootste verrassing echter kwam bij de reeks heren/juniores waar Lorenzo Vandorpe in zijn driekleur de maat nam van de duitse en italiaanse tegenstrever.  Met 95.45 punten benaderde hij op 3 punten zijn bestprestatie,  mits wat meer koelbloedigheid bij zijn laatste oefening kon er zelfs een verbetering van zijn persoonlijk record  er ingezeten hebben.  Een opsteker niet alleen voor hemzelf maar ook voor de trainers met het oog op het Wereldkampioenschap in Malaysië dat van 20 tot 22 november in Johor Bahru plaats vindt.

 

Minder gunstig verging het onze twee andere WK gangers waarbij vooral Robbe Stalpaert (SNA Gent) met slechts 61 punten ver beneden zijn PR van 76.99 bleef.  Ook voor Tatika Bovendaerde is er nog werk op de plank, al benaderde ze met 99.80 punten wel de honderdpunten grens maar nog altijd ver verwijderd van haar bestprestatie die op 117.17 staat.

 

Opmerkelijk ook dat er op één duitse uitzondering na  geen persoonlijke records werden gereden.  Dat niet alleen de strenge internationale jury daar aan de basis van lag maar ook de voor vele rijders en rijdsters niet traditioneel gekende sportvloer  was misschien het enige minpuntje van deze sterke organisatie waarop iedereen met tevredenheid mocht terugblikken.


21/10/2015

Baudu-Martens verlengen nationale titel.

 

Je zou er soms de tel kunnen bij kwijt geraken, maar voor de 15° (en laatste ?) maal slaagde Christoph Baudu (KWC Sport na Arbeid Gent) er in om de nationale titel cyclobal in de 1° afdeling te behalen.

Met ploegmaat Peter Martens wisten de gentenaars in een zinderende sporthal te Beringen-Beverlo de  limburgse  thuisploeg Damen-Dirikx, belgische kampioenen in 2013,  in de finalewedstrijd  met  5-2 te verslaan.   Voor Peter Martens meteen ook goed voor een 3° nationale titel !

 

Het ging er nochtans uiterst spannend aan toe want de 2-1 voorsprong voor Baudu-Martens aan de rust werd plots naar een 2-2 stand omgetoverd, nog steeds voldoende voor de titel door het veroverde  bonuspunt  uit de voorrondes .  Maar de ervaring van de SNA-spelers gaf de doorslag en met enkele mooie counters kwam men in de slotfase tot een riante 5-2 zege.

 

De tweede gentse ploeg in de eindronde,  zijnde Dimitri Covent-Arno Vandoorne kwamen na nederlagen tegen hun clubgenoten Baudu-Martens  en Beringen (telkens met 1-8), en een 1-5 nederlaag tegen Genk niet op het podium maar mogen toch op een geslaagd kampioenschap terugblikken.

 

In de opstijgronde was het opnieuw  bingo voor SNA-Gent met spannende wedstrijden die door Anthony Broeckhove-Arnak Mkhitaryan telkens gewonnen werden.  Zowel Ieper (5-2), Genk 3 (4-2) als Genk 2 (4-0) moesten het onderspit delven waardoor de gentse club volgend jaar opnieuw met 3 ploegen in de 1° afdeling kan uitkomen.


cyclobal en kunstwielrijden

 

Duitsers winnen interregio.

 

De duitse delegatie uit Nordrhein Westfalen heeft door sterke prestaties in het kunstwielrijden de interregio tussen Vlaanderen, Heerlen (NED) en NRW (GER) met duidelijk verschil gewonnen.

Nochtans leverden hun kunstrijders/sters geen topprestatie en was er enkel Sarah von Querfurth die met 125 uitgereden punten boven de honderd grens uitkwam.  Onze belgische WK-gangers moesten het met heel wat minder stellen met voor Tatika Bovendaerde een 91 punten (P.R. 117.17), Lorenzo Vandorpe met 90.00 (P.R. 98.84) en Robbe Stalpaert met 74.70 (P.R. 76.99).

In de lagere regionen deed Louka Geens  het bij Schülerinnen C wel behoorlijk en verbeterde haar bestprestatie tot 31.00.

Ook de cyclobalspelers Anthony Broeckhove en Arnak Mkhitaryan wisten in hun dubbele ontmoetingen met de nederlandse en duitse tegenstrevers te weinig punten te behalen.  Twee nederlagen tegen de bijna veteranen uit Nederland brachten een 5-8 en 6-7 nederlaag waarbij vooral defensief te veel fouten werden gemaakt. Gelukkig kon men tegen de duitse vertegenwoordigers met 10-7 en 8-4 winnen maar waarbij ook hier de zwakke verdediging aan het licht kwam.

Nordrhein Westfalen was de eindwinnaar met 113 punten voor  Vlaanderen (83pt) en Nederland (50pt)


cyclobal

 

Ereprijs Roger Bondue aan Limburgers

 

Tijdens het jeugdcyclobaltornooi om de Ereprijs Roger Bondue kwamen onze gentse jeugdspelers niet in het stuk voor.  Zowel bij de jeugd C als bij jeugd A waren het de ploegen uit Beringen en  Genk die met de eerste plaatsen gingen lopen.  Daarenboven waren er door diverse omtandigheden bij de jeugd A enkele afzeggingen waardoor de U23-speler  Arnak Mkhitaryan als reservespeler werd opgetrommeld,  maar zelfs hij kon het tij niet doen keren. 

 

Eindstanden

Jeugd C      D+   D-   D +/-   Pnt   

1.BER 1 Debackere Ian – Moons Maikel   29.    1    28 12

2.BER 2 De Bruyn Renso – Gregoryan Alex  16     3    13 9

3.SNA 1 Isaac  Blanchet – Niels Oosterlinck   9     21   -12 6

4.BER 3 Debackere Connor – Hannes Robbe   2     14     -12 1

5.SNA 2 Jef Cornelis – Victor Heirbrant     0     17     -17 1


Jeugd A

1.GENK    Kenny Michalik – Robby Gubbelmans  17    7    10 9

2.GENK  Maarten  Snoks – Timothy Mortier    9     6     3           6

3.SNA   Arnak Mkhitaryan – Artak Voskanyan                        13    12   1           3

4.BER    Daniëls Jonas – Dennis Patrick    6    20  -14         0


09/06/2015

Zaterdag 6 juni 2015

17de Ereprijs Ernest Van der haeghen 

Kunstwielrijden


Op zaterdag ging in sporthal Ter Wallen te Merelbeke het 17de Internationaal

tornooi Ernest Van der haeghen kunstwielrijden door.

Ook dit jaar mochten we weer verschillende buitenlandse deelnemers ontvangen.

Blikvanger dit jaar waren de 4-er éénwielers en 6-er éénwielers (zie foto's), een 

dicipline die hier in Belgïe niet beoefend wordt.

Van belgische zijde daarentegen kregen we diverse afmeldingen.


De ander belgen presteerden echter zeer sterk.


Bij de scholieren meisjes reden zowel Nisrine (C) als Jasmine Sayed (B), beiden van WAS, 

een persoonlijk record, beiden wonnen dan ook hun reeks.

Bij de scholieren meisjes A won de duitse Charlotte Hillebrand uit Hungen.

Bij de scholieren jongens A won de nederlander Jordy Erens van Heerlen.


Bij de junioren meisjes ging de zege naar de duitse Vivien Theel voor Larissa Vandorpe

van SNA.

Bij de junioren jongens won ook al een duitser, Calvin Seum, voor Yuk Ting Chung uit 

Hong-Kong. Deze laatste is een uitwisselings student die binnenkort terug naar zijn land 

vertrekt. Hij heeft een gans jaar bij WAS getraind en reed op zijn laatste tornooi hier in 

europa een persoonlijk record.


Bij de dames won Tatika Bovendaerde haar reeks na een zeer goede kuur, daarmee 

kwam ze in de buurt van haar belgisch record.

Bij de heren won de italiaan Marco Giorgio.

Bij de vrouwen duo het duitse duo Svenja Vornlocher & Franziska Hessler.

Bij de 4-ers éénwielers het viertal Maike Puschner / Franziska Heßler / Kim Elisa Reinhardt &

Kinora Christin Reinhardt.

Bij de 6-ers éénwielers het zestal Jessica Saulic /  Maike Puschner / Franziska Heßler /  Kim 

Elisa Reinhardt / Kinora Christin Reinhardt / Sabrina Dölling.


We mogen terugkijken naar een geslaagd tornooi.

30/05/2015

Cyclobal in Beringen

 

Het traditionele internationale Pinksterentornooi Cyclobal dat door Het Zwarte Goud Beringen werd georganiseerd, kende met liefst 14 deelnemende ploegen een onverhoopt succes.  Uit onze belgische 1° afdeling waren slechts de twee SNA-ploegen  vertegenwoordigd wat zich in de eindstanden duidelijk liet voelen.

 

Dimitri Covent met Arno Vandoorne (SNA Gent 2) lieten zich in hun reeks enkel in de eerste wedstrijd op een foutje betrappen en verloren met 3-7 tegen Bamberg  1 - Dld.  Maar de andere wedstrijden tegen  Iserlohn, Schiefbahn 2, Genk, Beringen en een gelegenheidssamenstelling Bamberg 2-Lorenzo Vandorpe, werden allen mooi gewonnen zodat men in de groepsstand op een gedeelde 1° plaats met Iserlohn uitkwam.

 

Minder succes voor Anthony Broeckhove-Arnak Mkhitaryan (SNA Gent 3) die weliswaar wonnen tegen Beringen 2 met 12-6 en een 2-2 gelijkspel behaalden tegen hun reekswinnaars Klein Winternheim - GER, maar verloren tegen het franse Cronenbourg en tegen de duitse teams St. Hubert, Schiefbahn en Suderwich.

 

In de kruisingsfinales moesten Dimitri Covent-Arno Vandoorne het onderspit delven tegen Klein Winternheim met 0-4 maar wisten zich in de strijd om de bronzen medaille zeer sterk te revancheren met een 5-1 zege over tornooifavoriet Iserlohn.

Anthony Broeckhove-Arnak Mkhitaryan haalden het om de 11° plaats met duidelijke 9-2 cijfers tegen de gelegenheidssamenstelling Bamberg/Lorenzo Vandorpe.

 

Tornooiwinnaars werden Iserlohn die in de finale met 3-2 de baas bleven over Iserlohn terwijl Dimitri en Arno de enige belgische ploeg waren in de eerste helft van de eindrangschikking !


11/05/2015

7° plaats voor Baudu-Martens in E.K. Elite

 

In het Europees Kampioenschap Cyclobal dat in het duitse Hardt werd georganiseerd, hebben de belgische kampioenen Christoph Baudu en Peter Martens een eervolle 7° plaats weten te behalen.

 

In een aartsmoeilijke reeks werd  hun eerste wedstrijd met 5-7 tegen de tsjechische kampioenen uit Svitavka  verloren waardoor een finaleplaats al heel moeilijk werd.  Met een ruime 3-8 nederlaag tegen de zwitserse kampioenen en vice-wereldkampioenen 2014 Schneider-Planzer  (Altdorf) en een 4-8 tegen de vice oostenrijkse kampioenen uit Höchst, was er enkel een mooie 6-3 overwinning weggelegd tegen de plaatselijke ploeg.

 

In de beslissende wedstrijd om de 7° plaats wisten de gentse spelers van K.W.C. Sport na Arbeid Gent een ruime 7-1 overwinning noteren tegen de tweede tsjechische vertegenwoordigers zodat het tornooi toch nog eervol werd afgesloten.

 

De eindzege ging naar de meervoudige wereldkampioenen Schnetzer-Bröll uit Höchst - Oostenrijk die de finale met nipte 4-3 cijfers de baas bleven over de duitsers Krichbaum-Müller.  

16/04/2015

Succes voor Belgische Kampioenen Baudu-Martens in Duitsland

 

In het internationale cyclobaltornooi in Leeden-Lengerich (GER) wisten de belgische kampioenen Christoph Baudu en Peter Martens na een spannende finale de eindoverwinning te behalen.  Na hun winst begin dit jaar in Ehrenberg is dit dus reeds de tweede tornooizege in Duitsland tegen teams uit de 1° en 2° Bundesliga, zonder de buitenlandse inbreng te vergeten.

 

Spanning was troef en twee ploegen stonden na de 15 wedstrijden met gelijke punten zodat een testtime de beslissing moest brengen.  Maar toen die ook op een gelijkspel uitdraaide was het net als bij voetbal penalty's nemen tot de eindwinnaar bekend was.  Een dubbeltje op zijn kant dus dat in het voordeel van de gentse spelers van KWC Sport na Arbeid Gent uitdraaide.  Opmerkelijk ook de 9-3 overwinning van de gentenaars tegen Damen-Dirickx uit Beringen, hun sterkste en enige opponenten in de strijd om een nieuwe belgische titel.

 

Endtabelle Internationaler Amazone-Cup in Leeden

1. Belgien SNA Gent Christoph Baudu / Peter Martens 33 : 17 12

 2. Deutschland RMC Stein Robert Mlady / Michael Birkner 25 : 12 12

 3. Tschechien SC Svitavka Pavel Vitula / Pavel Richter 31 : 17 9

4. Deutschland RSV Leeden Thorsten Göpfert / Markus Kuhlage 24 : 16 9

5. Belgien HZG Beringen Brecht Damen / Niels Dirikx 16 : 28 3

6. Frankreich VC Cronenbourg Jacques Ohl / Sébastien Kaufmann 10 : 49 0

 Entscheidungsspiel um den Turniersieg: SNA Gent gegen RMC Stein 3 : 3 und 4m-Schießen 5 : 4

01/04/2015

Initiatie Cyclobal

In samenwerking met de Sportdienst Stad Gent geeft de cyclobalvereniging KWC Sport na Arbeid Gent aan jongeren vanaf 8 jaar de kans om kennis te maken met de toch wel bijzondere cyclobalsport.

 

In het kader van de Sportmobiel Paasvakantie worden twee initiaties gehouden van 14 tot  17 uur en wel op

woensdag 8 april op het Rerum Novarumplein (wijk Nieuw Gent, nabij UZ, Zwijnaardse steenweg) en

woensdag 15 april aan de Speel- en Sportterreinen voor Sporthal Tolhuis (Wijk Sluizeken-Tolhuis-Ham).

 

Wie kennis wil maken met voetbal op en met de fiets is welkom, bij regenweer komt de Sportmobiel niet uit.

 

meer info ? KWC Sport na Arbeid Gent, Ekkergemstraat 30, Gent  of via snacyclobal-gent@skynet.be

23/03/2015

Kampioenschap van Belgïe Kunstwielrijden 2015

22 maart 2015 in sporthal Ter Wallen te Merelbeke


Op zondag 22 maart ging in Sporthal ter Wallen te Merelbeke

de finale door van het belgisch kampioenschap kunstwielrijden.


Bij de meisjes scholieren C ging de titel naar Louka Geens van SNA Gent. 

Tweede werd Liana Laitadze voor haar clubgenote Nisrine Sayed, beide van WAS Wondelgem.

Nisrine reed wel een persoonlijk record.


Bij de scholieren meisjes A/B won Luna Bruylant (SNA) voor Jasmine Sayed (WAS).

Beiden verbeterden hun eigen persoonlijk record.


Bij de scholieren jongens A won Jelle Delporte (WAS), ook hij reed een persoonlijk record.


Bij de junioren meisjes was het Larissa Vandorpe (SNA) die eerste werd.


En bij de vrouwen reed Tatika Bovendaerde(WAS)  twee maal een 100 + punter uit.

Een belgisch record zat er evenwel niet in door een lichte handblessure waar

door ze bepaalde oefeningen niet kon doen.


En bij de mannen tenslotte won, zoals verwacht, Lorenzo Vandorpe (SNA) voor

clubgenoot Robbe Stalpaert die zijn minimum reed voor deelname aan het WK 

te Malysïe in november. Derde werd Chung Yuk Thing van WAS.

18/03/2015

KAMPIOENSCHAP van BELGIE  KUNSTWIELRIJDEN  2015


Nu zondag gaat in sporthal Ter Wallen te Merelbeke de finale door 

van het belgisch kampioenschap Kunstwielrijden.

Naast onze jeugd kunnen jullie ook onze toekomstige deelnemers aan 

het wereldkampioenschap te Malysie in november van dit jaar aan het werk zien.

Zijn nu al zeker van deelname ; Bovendaerde Tatika & Vandorpe Lorenzo.

Voor beiden is het doel in de finale hun belgisch record scherper te stellen.

Voor Robbe Stalpaert is het vooral zaak om het minimum te halen zodat hij 

ook nog mee kan naar dit kampioenschap.

Bij de jeugd zal het vooral uitkijken zijn naar Louka Geens die bij de scholieren

meisjes C die voor het eerst belgisch kampioen kan worden.

En bij alle andere deelnemers staat vooral voorop hun eigen persoonlijk record 

te verbeteren.


Iedereen welkom en inkom gratis.

Het begin is voorzien om 14 uur. 

11/03/2015

zaterdag 7 maart * Cyclobal

2° speeldag Kampioenschap van België 2° afdeling te Ieper 

 

Tijdens de tweede speeldag in het kampioenschap 2° afdeling te Ieper waren er voor de gentse ploegen van KWC Sport na Arbeid weinig successen weggelegd.  Door het definitief afhaken van Gill Dequinnemaere, jeugdkampioen 2014, moest Lorenzo Vandorpe het met een wederoptredende oom Marco proberen te redden maar ondanks de inzet werden er geen punten  weggelegd.

Timothy Mortier met Jarno Van Hecke stonden verschillende keren dicht bij spraakmakende overwinningen maar misten de zelfbeheersing om in de slotfase de wedstrijden naar hun hand te kunnen zetten.  Positief is alvast dat ze praktisch zeker zijn van hun plaatsje voor de finale four, mede door het forfait wegens ziekte van Het Zwarte Goud Beringen.

 

zondag 8 maart * Kunstwielrijden

2° ronde Kampioenschap van België bij S.N.A. Gent

Pech voor Robbe Stalpaert tijdens de tweede ronde bij de Kunstwielrijders.  Behaalde hij in eerste instantie met 76.42 uitgereden punten het minimum (75.77) voor deelname aan het Wereldkampioenschap in Malaysië, dan werd bij een herberekening die eindscore teruggeschroefd tot 74.52 of slechts een goed puntje  tekort voor zijn vliegtuigticket waardoor alle hoop nu gevestigd is op de finaledag te Merelbeke op 22 maart !

Beter verging het Louka Geens (SNA Gent) die met een persoonlijk rekord (30.11) op weg is naar de nationale titel bij de Scholieren C meisjes.  Sterke prestatie ook van Jelle Delporte (WAS Wondelgem) die bij de Scholieren A/B jongens met een persoonlijk rekord van 36.40 uitpakte.  Maar de grootste eer ging naar Larissa Vandorpe die bij de junioren Meisjes het belgisch rekord liefst 2 maal wist te verbeteren om op 40.90 te eindigen.

Bij de Elites benaderden zowel Tatika Bovendaerde als Lorenzo Vandorpe hun nationaal rekord maar bleven net iets onder de doelstellingen.

11/03/2015

Zondag 8 maart 2015

2de Ronde Kampioenschap van Belgïe kunstwielrijden te Gent.


Net zoals in de eerste ronde werden er opnieuw tal van persoonlijke records 

en één Belgisch record opgetekend.


Bij de scholieren meisjes C reed Louka Geens van SNA een PR, zij won haar reeks

voor Liana Laitadze en Nisrine Sayed, beiden van WAS.


Bij de meisjes scholieren A won Luna Bruylant (SNA) voor Jasmine Sayed (WAS).


Bij de jongens scholieren A reed Jelle Delporte (WAS) een PR, hij strandde op minder 

dan 2 ptn van het Belgisch record.  Dit wordt meteen ook de doelstelling voor de 

finale die op 22 maart plaats vindt te Merelbeke.


Bij de junioren meisjes reed Larissa Vandorpe (SNA) wel een nieuw Belgisch Record.


Bij de mannen won Lorenzo Vandorpe (SNA) voor zijn clubgenoot Robbe Stalpaert, 

die een PR reed en tevens de minima voor deelname aan het WK te Malysie eind dit jaar.

derde werd Chung Yuk Ting uit Hong-Kong die voor WAS rijdt.


Bij de vrouwen slaagde Tatika Bovendaerde er niet in om haar Belgisch record scherper te stellen.

Een val midden in haar kuur deed haar net teveel ptn verliezen.


De Finale van dit kampioenschap vindt plaats op 22 maart in sporthal Ter Wallen te Merelbeke.

Inkom gratis en spektakel verzekerd.

24/02/2015

Cyclobal: K.v.België 1° afdeling.

Met sprekend gemak wisten Christoph Baudu en Peter Martens  de eerste ronde in het belgisch kampioenchap cyclobal volledig naar hun hand te zetten.  Na ruime overwinningen tegen hun clubgenoten Broeckhove-Mkhitaryan (11-6) en Géry Covent-Vandoorne (8-2) bleken ook de ploegen uit Genk (8-1) en Ieper (10-1) geen partij voor de huidige belgische kampioenen.

Wie hoopte op een spannende slotpartij tegen hun grootste opponenten  van het Zwarte Goud Beringen, of de kampioenen 2013 met Brecht Damen-Niels Dirikx was er aan voor de moeite.

Aan de rust wezen de bordjes nog maar 3-1 voor de gentenaars maar in de tweede helft werd de score verhoogd naar liefst

 8-1 waarbij het grootste feit een gemiste open doelkans van Christoph Baudu was !

Christoph en Peter doen ook een gouden zaak in de W.K.ranking,  beslissend voor deelname aan het Wereldkampioenschap in Malaysië  eind dit jaar. Met nu al 3 punten voorsprong en verzekerde deelnames aan 4 UCI-Worldcups kunnen enkel nog kwetsuren roet in het eten gooien.

Bij het SNA-Gent team Covent-Arno Vandoorne werd Dimitri Covent, op dansdemonstratie in het 5° Livorno Danza-festival,   op meer dan waardige wijze vervangen door Géry Covent.  Met een draw tegen Genk 68 en zeges tegen Ieper en hun clubgenoten Broeckhove-Mkhitaryan (11-2) staan ze op een mooie gedeelde derde plaats.

Bij Broeckhove-Mkhitaryan liet door gezondheidsperikelen het minder trainen van Anthony Broeckhove zich duidelijk in de ploeg voelen en werden geen punten gehaald.

13/02/2015

Tatika Bovendaerde vestigt nieuw record

Tijdens de eerste ronde van het BK in Gent is Tatika Bovendaerde (WAS Wondelgem) erin geslaagd om haar belgisch record scherper te stellen.

Na een teleurstellend WK in Brno eind vorig jaar, maakte Tatika de voorspelde verwachtingen waar en lukte met 117.17 een nieuw rekord tijdens haar tweede kuur.

Bij de heren leidt Lorenzo Vandorpe (SNA Gent) voor Robbe Stalpaert en Chung Yuk Thing, een Hongkongrijder die onder vergunning bij WAS Wondelgem deelneemt.

Louka Geens, Luna Bruylant, Jelle Delporte en Larissa Vandorpe zijn de andere leiders in de diverse jongerenreeksen.

Volgende ronde in dit kampioenschap op zondag 8 maart

bij SNA Gent, zaal De Koornbloem.